- Tuesday 16 Bahman 1403 13:00
- 2دقیقه زمان مطالعه
- 266
- 2نفر
دستاوردهای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
مشاور دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش:
دستاوردهای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
مشاور دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه ایجاد دانشگاه فرهنگیان و استقرار نظام رتبهبندی معلمان از دستاوردهای مهم در راستای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است گفت: دانشگاه فرهنگیان با هدف تربیت و توانمندسازی معلمان تأسیس شد و نقش کلیدی در تحول نظام تربیت معلم ایفا کرده است. همچنین نظام رتبهبندی نیز با هدف ارتقای کیفیت نظام آموزشی و بهبود وضعیت معلمان، طراحی و اجرا شده است که با اجرای صحیح آن می توان به بهبود کیفیت آموزش و پرورش کمک کرد.
دکتر مجید رعنایی در گفت وگو با ایسنا، یکی از مهمترین دستاوردهای تدوین و اجرای اسناد تحولی آموزش و پرورش در سطح کلان را «تدوین مبانی نظری سند تحول بنیادین» دانست و گفت: این سند نه تنها یک دستاورد بزرگ در حوزه نظریهپردازی آموزشی محسوب میشود، بلکه به عنوان پایهای مستحکم برای اجرای برنامههای تحولی نیز عمل کرده است.
وی با بیان اینکه این مبانی نظری به عنوان پایهای فلسفی و علمی، جهتگیری کلی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را مشخص کرده و به آن عمق و غنای مفهومی بخشیده است افزود: مبانی نظری تصویری جامع و گویایی از ابعاد تعلیم و تربیت اسلامی ارایه میکند البته، موفقیت کامل این سند در گرو اجرای دقیق و همهجانبه آن است، اما بدون شک، تدوین مبانی نظری قوی، گام اول و ضروری برای هرگونه تحول بنیادین بوده است
دستاوردهای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
مشاور دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش به برخی از جنبههای مهم این دستاورد اشاره کرد و ادامه داد: تعیین چارچوب فلسفی و ارزشی مبانی نظری سند تحول بنیادین بر اساس ارزشهای اسلامی و فرهنگی کشور تدوین شده است. این چارچوب فلسفی به سند هویت بخشیده و آن را از سایر برنامههای آموزشی متمایز کرده است. این امر نشاندهنده توجه به هویتسازی و تربیت دانشآموزان بر اساس ارزشهای اسلامی ایرانی است.
رعنایی دیگر جنبه مهم این دستاورد را تلفیق نظریههای تربیتی جهانی و بومی در تدوین مبانی نظری سند دانست و گفت: در این سند از نظریههای تربیتی جهانی استفاده شده، اما با رویکردی بومیسازی شده که با شرایط فرهنگی، اجتماعی و دینی ایران تطبیق داده شده است، این تلفیق باعث شده سند از یک سو از پیشرفتهای جهانی در حوزه آموزش بهره ببرد و از سوی دیگر، متناسب با نیازها و ویژگیهای جامعه کشور باشد.
وی همچنین بر تربیت همهجانبه مبانی نظری سند تحول تاکید کرد و افزود: سند بر این اصل استوار است که هدف اصلی آموزش و پرورش، تربیت انسانهایی متعادل و چندبعدی یا شش ساحتی است. این رویکرد به جای تمرکز صرف بر آموزشهای علمی و فناورانه، به پرورش ابعاد اعتقادی، عبادی و اخلاقی، سیاسی و اجتماعی، فرهنگی و زیبایی شناسی، زیستی، بدنی، اقتصادی و حرفهای دانشآموزان توجه دارد.
مشاور دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش به «ایجاد ثبات در حوزه سیاستگذاری و برنامهریزی کلان آموزشی مبتنی بر سند تحول» اشاره کرد و ادامه داد: ثبات در سیاستگذاری آموزشی به عنوان یکی از کلیدیترین عوامل موفقیت در تحول نظامهای آموزشی است؛ سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به عنوان یک نقشه راه، نیازمند اجرای پایدار و مستمر است لذا با تغییر وزراء و مدیران نباید خللی در اجرای آن ایجاد شود.
رعنایی با بیان اینکه به نظر میرسد طی سیزده سال اخیر سند تحول توانسته علی رغم تغییر وزرا تا حد زیادی از ارائه برنامههای سلیقهای مدیران جلوگیری کند گفت: تغییرات سیاسی و مدیریتی نتوانسته به راحتی آن را تحت تأثیر قرار دهد.
وی به «برنامهمحور شدن وزارت آموزش و پرورش» اشاره کرد و افزود: برنامهمحور شدن وزارت آموزش و پرورش به معنای حرکت از رویکردهای سلیقهای و پراکنده به سمت برنامهریزی منسجم و هدفمند است. این رویکرد مستلزم تدوین برنامههای بلندمدت و کوتاهمدت است که بر اساس برنامههای زیرنظامهای سندتحول بنیادین آموزش وپرورش و پروژههای مربوط این مهم دنبال میشود.
جهت مشاهده ادامه مطلب ، لطفا بر روی لینک اصلی خبر کلیک بفرمایید . لینک اصلی خبر
دیدگاه کاربران
نظری در حال حاضر قابل انتشار نیست