• Tuesday 16 Bahman 1403 12:47
  • 2دقیقه زمان مطالعه
  • 266
  • 2نفر
Tuesday 16 Bahman 1403 12:47|
مدرسه

رییس‌جمهور: فضای مجازی و آموزش‌وپرورش نقش اساسی در سلامت معنوی جامعه دارد

قم - ایرنا - رییس‌جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر ارتقای سلامت معنوی، فضای مجازی و نظام تعلیم و تربیت را مهم‌ترین بستر برای سلامت معنوی جامعه به‌ویژه نسل جوان ذکر کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر مسعود پزشکیان روز چهارشنبه در پیامی به «نهمین همایش ملی سلامت معنوی اسلامی» در قم آورده‌است: یومَ لا ینفعُ مالٌ ولا بنونَ إلّا مَن أتی اللهَ بِقلبٍ سلیمٍ (شعراء: ۸۹)مَن عَمِلَ صالحاً مِن ذَکَرٍ او اُنثی و هو مؤمنٌ فلَنُحیِیَنَّهُ حیاةً طیبةً (نحل: ۹۷)، "سلامت معنوی" یکی از ابعاد چهارگانه در منظومه و نظام‌واره علوم سلامت است، این بُعد مهم، برخاسته و برگرفته از عاملی به نام "معنویت" است که در مقابل مادیت وضع شده‌است ...

 

رییس‌جمهور: فضای مجازی و آموزش‌وپرورش نقش اساسی در سلامت معنوی جامعه دارد

وی افزوده‌است: در اسلام و ایرانِ تمدنی، کتب و آموزه‌های علم طبابت و پزشکی، ارتباطی وثیق با خداشناسی، توحید و علوم دینی از قبیل فلسفه، الهیات و عرفان داشت؛ در نتیجه، هم طبیبان، هم فراگیرانِ این علم و هم بیماران به‌طور کامل در معرض مسائل معنوی قرار گرفته و بر این اساس، دعا و توسل به درگاه حق تعالی به‌منظور "تأمین"، "نگه‌داشت" و "ارتقا" سلامت و شفای بیماران، نقشی کلیدی و محوری یافت و شافی صرفاً خدای تعالی تلقی می‌شد و طبابت و طبیب نیز وسیله و واسطه شفا و بهبودی. اما این وضعیت با گذشت زمان، به دلیل افول و افت علمی ملل مسلمان و تقلید از علوم غربی، رو به فروکاهش رفت و مضامین معنوی عملاً از کتب و مقالات مرتبط با علوم پزشکی کشور حذف گردید.

رییس‌جمهوری اسلامی ایران در این پیام ادامه داده‌است: در تعریفی که سازمان جهانی بهداشت در سال ۱۹۴۶ میلادی از سلامت ارائه کرد که عبارت بود از وضعیت حداکثری سلامت جسمی، روانی و اجتماعی و نه فقط نبود بیماری و ناتوانی. نهایتاً در سال ۱۳۶۲ (۱۹۸۳ میلادی)، بنا به پیشنهاد نماینده کشور نروژ در جلسه اجلاس سالیانه سازمان جهانی بهداشت، "سلامت معنوی" به‌عنوان بُعد چهارم سلامت به تصویب رسید و تعریف و تعیین شاخص‌های آن به تناسب فرهنگ و تمدن هر کشوری به خود آن کشور واگذار گردید.
جهت مشاهده ادامه مطلب ، لطفا بر روی لینک اصلی خبر کلیک بفرمایید . لینک اصلی خبر

اشتراک گذاری:
برچسب:

دیدگاه کاربران

نظری در حال حاضر قابل انتشار نیست

ثبت دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی مشخص شده اند*

وبلاگ های مشابه

...
روانشناسی کودک
Monday 21 Aban 1403 00:42